Overijssel en Flevoland besteden IJsselmond opnieuw aan

Bus Connexxion

De provincies Overijssel en Flevoland zijn gestart met de Europese aanbesteding voor het busvervoer in de regio IJsselmond. Het bestek met het programma van eisen is geplaatst.

Het vervoersgebied bestaat uit het streekbusvervoer in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijk) en Flevoland (met uitzondering van de concessie Almere). Op dit moment verzorgt Connexxion het vervoer in deze regio.

De concessie loopt begin december van dit jaar af. De nieuwe opdracht heeft een looptijd van tien jaar. In de periode tussen 7 februari en begin april kunnen vervoerders een offerte uitbrengen.

Geen gunning

Beide provincies hebben al eerder een aanbestedingsprocedure gehouden voor de nieuwe concessie. Het contract is eind januari 2012 in de markt gezet, maar leidde niet tot gunning, waarna het contract met Connexxion met een jaar verlengd werd. Volgens de provincies kwam de vraagprijs in de offertes van de Combinatie Noot/Ede/Regiotaxi de Vallei en Connexxion boven het beschikbare budget uit.

Met de komst van de Hanzelijn en het verlengen van de concessie Kamperlijn is het buslijnennet sterk gewijzigd, met name in Flevoland.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.