Kiosk, station, Leiden

NS-medewerkers beginnen aan mbo-opleiding Stationsretail

De eerste groep met 26 medewerkers van NS Stations is vrijdag gestart met de mbo-opleiding Stationsretail. De erkende mbo-opleiding in BBL-vorm (werken en leren), is ontwikkeld in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen.

De medewerkers doen ervaring op bij verschillende horeca- en winkelformules op stations. Ze gaan aan de slag bij Kiosk, De Broodzaak, Julia’s, Burger King, HEMA, La Place Express, AH to go, YamYam To Go en Smullers. Het assortiment van de formules is toegesneden op snelheid en gemak. Dagelijks komen er meer dan een miljoen reizigers naar de stations van NS.

Opleiding

Volgens Annelies Leveling, directeur HR van NS stations is stationsretail echt een vak apart. “De ambitie van NS Stations is om onze opleiding op termijn uit te rollen over alle 23 horeca- en winkelformules op onze stations. Zo kunnen we als grote werkgever op de mbo-arbeidsmarkt onze medewerkers groeikansen bieden. En natuurlijk helpt het ons ook onze reizigers nóg beter van dienst te zijn.”

 

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS-medewerkers beginnen aan mbo-opleiding Stationsretail | OVPro.nl
Kiosk, station, Leiden

NS-medewerkers beginnen aan mbo-opleiding Stationsretail

De eerste groep met 26 medewerkers van NS Stations is vrijdag gestart met de mbo-opleiding Stationsretail. De erkende mbo-opleiding in BBL-vorm (werken en leren), is ontwikkeld in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen.

De medewerkers doen ervaring op bij verschillende horeca- en winkelformules op stations. Ze gaan aan de slag bij Kiosk, De Broodzaak, Julia’s, Burger King, HEMA, La Place Express, AH to go, YamYam To Go en Smullers. Het assortiment van de formules is toegesneden op snelheid en gemak. Dagelijks komen er meer dan een miljoen reizigers naar de stations van NS.

Opleiding

Volgens Annelies Leveling, directeur HR van NS stations is stationsretail echt een vak apart. “De ambitie van NS Stations is om onze opleiding op termijn uit te rollen over alle 23 horeca- en winkelformules op onze stations. Zo kunnen we als grote werkgever op de mbo-arbeidsmarkt onze medewerkers groeikansen bieden. En natuurlijk helpt het ons ook onze reizigers nóg beter van dienst te zijn.”

 

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.