Kampen onbereikbaar

Vervangend busvervoer tussen Lelystad en Dronten niet op orde

Bord NS-bus. Foto: ProMedia

Vanwege het (hoogspannings)kabelincident eerder deze maand op het traject Lelystad-Dronten is het openbaar vervoer tussen Kampen en Dronten ernstig verstoord. Het CDA in Flevoland heeft het provinciebestuur onlangs opgeroepen om de vervangende bus op dat traject tijdelijk door te laten rijden naar station Lelystad.

Volgens het CDA is dat nodig omdat de treinen tussen Lelystad en Dronten tot halverwege december sowieso niet zullen rijden. De NS heeft aangegeven vervangend vervoer in te zetten, maar in de praktijk (b)lijkt dat vooralsnog niet heel erg geslaagd.

“NS kan vervangend vervoer niet garanderen”

“Deze week werd duidelijk dat het wel tot half december kan duren voordat de treinen weer rijden,” zegt de lokale CDA-fractievoorzitter Johan van Slooten tegenover Omroep Flevoland. Van Slooten: “Het is nog maar de vraag of ook die datum gehaald kan worden. Wij vroegen ons al af of de NS al die tijd kan garanderen dat er genoeg vervangend busvervoer is. Nou, het blijkt dus van niet.”

Reizigers moesten vorige week donderdag bijvoorbeeld urenlang wachten op vervangend busvervoer. “Dat was vooraf niet zo afgesproken met de busmaatschappijen”, laat NS weten tegenover Omroep Flevoland. “Wij zijn nu in gesprek met de busleverancier om de onderste steen boven te krijgen.”


Extra verlenging van lijn

De Flevolandse fractie van de christendemocraten willen nu van de Gedeputeerde Staten weten welke mogelijkheden er zijn om de problemen op het traject te beteugelen. De partij stelt voor dat vervoerder Connexxion een “tijdelijke route” inzet. “Wij denken daarbij aan een verlenging van lijn 143 (Kampen-Dronten) die dan doorrijdt naar Lelystad. Een dergelijke extra lijn zou dan moeten blijven rijden tot de problemen op het spoor voorbij zijn”, aldus het CDA.

Het CDA noemt het een ongebruikelijke stap, “maar een spoorlijn die er maandenlang uitligt is ook een ongebruikelijke situatie”, aldus de locale Flevolandse fractie van de partij.

Dit onderwerp verscheen eerder op zustervakblad SpoorPro.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.