OV Expo '22

Terugblik OV Expo ’22: Bruisende beursvloer, volle workshops en geslaagd netwerkdiner

Bruisende beursvloer OV Expo '22.Foto: Marcel Cazemier, 2022

OV Expo ’22 Houten stond vooral in het teken van nieuwe elektrische bussen, slim laden, reiziger terug het openbaar vervoer in winnen en natuurlijk de OV Innovatieprijs. OV Expo werd tegelijk georganiseerd met Taxi Expo en het Nationaal Congress Contractvervoer. Alledrie de evenementen zijn drukbezocht. 

De dag startte voor de beursbezoekers met een rondgang over de beursvloer. De nieuwste bussen van CaetanoBus, Van Hool en VDL waren te bewonderen. Ook Ebusco was aanwezig om de nieuwe Ebusco 3.0 te promoten. Al snel gingen de workshops van start.

Steven van der Burg, sales director bij Ebusco, praatte over elektrisch busvervoer van de toekomst. Voor een volle zaal zei Van der Burg dat er een wereld te winnen is voor elektrische bussen. Als ze slim laden kan dat enorm veel geld besparen en zou het busvervoer in de toekomst een stuk voordeliger, en zelfs gratis kunnen worden.

Tussen de workshops door konden bezoekers onder genot van een kopje koffie of thee met elkaar het gesprek aangaan. De OV-sector staat natuurlijk onder druk. De reiziger is nog niet terug en veel bedrijven kampen met een personeelstekort. Daarnaast passen veel vervoerders de dienstregeling aan. Naast de problemen is de sector ook enorm aan het innoveren. Steeds meer elektrische- en waterstofbussen rijden rond in Nederland.

De workshop van gedragspsycholoog Esther Timmermans ging precies over de problematiek in de OV-sector: Hoe verleiden we de automobilist om met het openbaar vervoer te gaan? In een interactieve workshop dachten ruim 25 mensen mee met Timmermans.

Aan het eind van de middag vond een panelgesprek plaats tussen Freek Bos van Reizigersvereniging Rover en Manu Lageirse, directeur bij Transdev. De belangrijkste vraag: Moet de OV-sector zich aanpassen? Moeten dunne lijnen geschrapt worden? Waar moet het geld heen? De twee mannen werden, naarmate het gesprek zich vorderde, het steeds meer eens met elkaar.

Peter Smit en Daphne Blaauw (midden) ontvangen eerste OV Innovatieprijs namens RET en HTM.

OV Innovatieprijs

Aan het einde van de middag was het tijd voor de uitreiking van de Innovatieprijzen. De genomineerden luisterden gespannen naar het aantal stemmen. De eerste OV Innovatieprijs werd gewonnen stadsvervoerders RET en HTM met de Slimme Tram en de InnOVatietram. De vervoerders waren in de nopjes met de uitverkiezing. “Deze prijs is een waardering voor het hele team dat hier aan gewerkt heeft.”

Onder het genot van een borrel leefde de beursgangers toe naar het netwerkdiner in het nabijgelegen Van der Valk hotel. Een gelukkige taxichauffeur had een prijsvraag gewonnen en mocht uitgebreid dineren met OV-professionals tot in de late uurtjes.

Met ruim 1300 registraties en 811 bezoekers, kan gesproken worden van een succesvolle editie van Taxi- en OV Expo.

Bekijk hier de foto’s van OV Expo ’22 en hieronder de aftermovie.

Onderwerpen:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Terugblik OV Expo ’22: Bruisende beursvloer, volle workshops en geslaagd netwerkdiner | OVPro.nl
OV Expo '22

Terugblik OV Expo ’22: Bruisende beursvloer, volle workshops en geslaagd netwerkdiner

Bruisende beursvloer OV Expo '22. Foto: Marcel Cazemier, 2022

OV Expo ’22 Houten stond vooral in het teken van nieuwe elektrische bussen, slim laden, reiziger terug het openbaar vervoer in winnen en natuurlijk de OV Innovatieprijs. OV Expo werd tegelijk georganiseerd met Taxi Expo en het Nationaal Congress Contractvervoer. Alledrie de evenementen zijn drukbezocht. 

De dag startte voor de beursbezoekers met een rondgang over de beursvloer. De nieuwste bussen van CaetanoBus, Van Hool en VDL waren te bewonderen. Ook Ebusco was aanwezig om de nieuwe Ebusco 3.0 te promoten. Al snel gingen de workshops van start.

Steven van der Burg, sales director bij Ebusco, praatte over elektrisch busvervoer van de toekomst. Voor een volle zaal zei Van der Burg dat er een wereld te winnen is voor elektrische bussen. Als ze slim laden kan dat enorm veel geld besparen en zou het busvervoer in de toekomst een stuk voordeliger, en zelfs gratis kunnen worden.

Tussen de workshops door konden bezoekers onder genot van een kopje koffie of thee met elkaar het gesprek aangaan. De OV-sector staat natuurlijk onder druk. De reiziger is nog niet terug en veel bedrijven kampen met een personeelstekort. Daarnaast passen veel vervoerders de dienstregeling aan. Naast de problemen is de sector ook enorm aan het innoveren. Steeds meer elektrische- en waterstofbussen rijden rond in Nederland.

De workshop van gedragspsycholoog Esther Timmermans ging precies over de problematiek in de OV-sector: Hoe verleiden we de automobilist om met het openbaar vervoer te gaan? In een interactieve workshop dachten ruim 25 mensen mee met Timmermans.

Aan het eind van de middag vond een panelgesprek plaats tussen Freek Bos van Reizigersvereniging Rover en Manu Lageirse, directeur bij Transdev. De belangrijkste vraag: Moet de OV-sector zich aanpassen? Moeten dunne lijnen geschrapt worden? Waar moet het geld heen? De twee mannen werden, naarmate het gesprek zich vorderde, het steeds meer eens met elkaar.

Peter Smit en Daphne Blaauw (midden) ontvangen eerste OV Innovatieprijs namens RET en HTM.

OV Innovatieprijs

Aan het einde van de middag was het tijd voor de uitreiking van de Innovatieprijzen. De genomineerden luisterden gespannen naar het aantal stemmen. De eerste OV Innovatieprijs werd gewonnen stadsvervoerders RET en HTM met de Slimme Tram en de InnOVatietram. De vervoerders waren in de nopjes met de uitverkiezing. “Deze prijs is een waardering voor het hele team dat hier aan gewerkt heeft.”

Onder het genot van een borrel leefde de beursgangers toe naar het netwerkdiner in het nabijgelegen Van der Valk hotel. Een gelukkige taxichauffeur had een prijsvraag gewonnen en mocht uitgebreid dineren met OV-professionals tot in de late uurtjes.

Met ruim 1300 registraties en 811 bezoekers, kan gesproken worden van een succesvolle editie van Taxi- en OV Expo.

Bekijk hier de foto’s van OV Expo ’22 en hieronder de aftermovie.

Onderwerpen:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.