Zinloos

OV-werkgevers: “FNV-staking heeft beperkte invloed”

FNV-staking op het Malieveld in Den Haag vorige maand. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Vandaag is de driedaagse landelijke staking van FNV-leden in het streekvervoer gestart. De invloed van de staking is vooralsnog beperkt. Het landelijk beeld is dat vervoerders zo’n zeventig tot tachtig procent van de dienstregeling kunnen uitvoeren, meldt de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (WVOV). Het individuele beeld per regio en concessie is woensdagochtend wisselend. “In een groot deel van de regio’s zijn er 70 procent tot zelfs bijna 100 procent werkwilligen, op een aantal plekken is dat rond de 60 procent met enkele uitschieters naar beneden”, aldus WVOV.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OV-werkgevers: “FNV-staking heeft beperkte invloed” | OVPro.nl
Zinloos

OV-werkgevers: “FNV-staking heeft beperkte invloed”

FNV-leden staken voor betere arbeidsvoorwaarden. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Vandaag is de driedaagse landelijke staking van FNV-leden in het streekvervoer gestart. De invloed van de staking is vooralsnog beperkt. Het landelijk beeld is dat vervoerders zo’n zeventig tot tachtig procent van de dienstregeling kunnen uitvoeren, meldt de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (WVOV). Het individuele beeld per regio en concessie is woensdagochtend wisselend. “In een groot deel van de regio’s zijn er 70 procent tot zelfs bijna 100 procent werkwilligen, op een aantal plekken is dat rond de 60 procent met enkele uitschieters naar beneden”, aldus WVOV.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.