Dubbeldekker zakt door vering bij tunnel

De Lierse busbouwer Van Hool, die de dubbeldekker heeft geïntroduceerd in Amerika, heeft een wel erg originele oplossing gevonden om door tunnels te kunnen die te laag zijn: de bus zakt gewoon door zijn vering.

Toen de busbouwer er na jaren van lobbyen in geslaagd was om zijn dubbeldekker toe te laten op de Amerikaanse weg, werden ze met nog een ander probleem geconfronteerd: onder andere de belangrijkste tunnel onder de Hudsonrivier, tussen New York en New Jersey, is simpelweg te laag voor dubbeldekkers.

Gps

‘Onze bussen zakken volledig automatisch door hun wielen als ze een te lage tunnel naderen. Ze worden daarbij gestuurd door het ingebouwde gps-systeem’, zegt Yves Goffin van busmaatschappij Van Hool. Er rijden nu al zo’n 160 Van Hool-dubbeldekkers in Amerika, nog eens 140 exemplaren zijn onderweg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.