Hybridebussen Twente opnieuw getest

De Regio Twente laat de hybridebussen die op Helemerhoek rijden opnieuw testen op het veroorzaken van geluidsoverlast. Dat gebeurt na herhaaldelijke klachten van omwonenden. Een van de bussen bevindt zich inmiddels al bij fabrikant VDL in Valkenswaard.

De busmaatschappij heeft de afgelopen tijd het geluid en de trillingen van twee zware bussen gemeten. Tegelijkertijd werden ook gewone bussen ‘tegen het licht gehouden’ om de uitkomsten met elkaar te kunnen vergelijken.

Schade

In december worden de uitkomsten bekend gemaakt in de wijkraad. Tijdens de wijkraad werd duidelijk gemaakt dat de gemeente de eerstverantwoordelijke is voor schade aan de woningen. In diverse huizen zijn barsten in de muren ontstaan.

Afslaan

Volgens een woordvoerder van Regio Twente, opdrachtgever van Connexxion, wordt de aandrijving van de bus nu zo afgesteld dat de dieselmotor niet meer continu zal lopen maar na korte tijd zal afslaan als de chauffeur ergens stil staat.

Kritiek werd er gespuid op de bestuurders. „Die hebben zich na de klachten drie dagen aan de 30 km-limiet in de wijk gehouden maar geven nu weer te veel gas.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.