Geruisloze overgang openbaar vervoer regio Waterland

Met nog een maand te gaan tot Egged Bus Systems (EBS) het openbaar vervoer in de regio Waterland overneemt van Arriva, draait alles bij de busmaatschappij op volle toeren. Regiodirecteur Maarten Post hoopt op 11 december op een geruisloze overgang.

Het wagenpark van EBS wordt op een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord in gereedheid gebracht voor de 270 diensten per dag, die er vanaf volgende maand mee worden gereden.

Gloednieuw

Alles is gloednieuw. Er staan 103 verlengde standaardbussen voor de snelle R-net verbindingen tussen Purmerend en Amsterdam. En nog eens 25 gelede bussen voor datzelfde doel. Daarnaast heeft EBS 36 gele standaardbussen voor de stad- en streeklijnen en kleiner materieel voor de buurtbussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.