MidCity bus van VDL valt in de prijzen

Tijdens de European Coach and Bus Week  is de VDL MidCity MLF-80/160 in een sterk deelnemersveld tot beste gekozen en heeft de Grand Award Mini Midi Bus gekregen. Volgens de jury is de MidCity een bus die verschillende voordelen in één concept combineert zoals de uitstekende toegang voor alle passagiers en een duidelijke vloerverlichting. De compactheid maakt de MidCity uiterst wendbaar, waardoor rijden een plezier is. Bovendien is de bus uitgerust met actieve en passieve veiligheidssystemen voor passagier en chauffeur.

De MidCity van VDL Bus & Coach is geheel ontwikkeld voor het openbaar vervoer. De bus beschikt over een multifunctioneel gedeelte met een lage vloer dat ideaal is voor bijvoorbeeld staanplaatsen of rolstoelen.

Lagevloerbus

Deze ombouw tot lagevloerbus is een door VDL Bus & Coach zelf ontwikkelde specialiteit en biedt een enorme flexibiliteit. De MidCity kan uitgevoerd worden op basis van een MB Sprinter en een Volkswagen Crafter, voorzien van schone EEV-dieselmotoren waarmee een forse reductie van uitstoot van CO2, NOx, NMHC en fijnstof wordt bereikt.

De MidCity die deelgenomen heeft aan de ECW is uitgevoerd op basis van een MB Sprinter 516 CDI en heeft een indeling met 11 stoelen, 4 klapstoelen, 2 rolstoelplaatsen en maximaal 9 staanplaatsen. Een dubbele deur voor en een enkele deur achter de achteras vergemakkelijken de in- en uitstap.

Compact

Door zijn compacte afmetingen (totale lengte is 8,044 meter) is de MidCity zeer wendbaar en daardoor ideaal voor vervoer in smalle straatjes en oude stadscentra. De wielbasisverlenging van 70 cm heeft het mogelijk gemaakt om 2 rolstoelen te plaatsen of deze ruimte voor extra staanplaatsen te gebruiken.

Mede door deze wielbasisverlenging worden grote wijzigingen aan het basisvoertuig voorkomen, zoals bijvoorbeeld aan voor- en achterassen en remmen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

MidCity bus van VDL valt in de prijzen | OVPro.nl

MidCity bus van VDL valt in de prijzen

Tijdens de European Coach and Bus Week  is de VDL MidCity MLF-80/160 in een sterk deelnemersveld tot beste gekozen en heeft de Grand Award Mini Midi Bus gekregen. Volgens de jury is de MidCity een bus die verschillende voordelen in één concept combineert zoals de uitstekende toegang voor alle passagiers en een duidelijke vloerverlichting. De compactheid maakt de MidCity uiterst wendbaar, waardoor rijden een plezier is. Bovendien is de bus uitgerust met actieve en passieve veiligheidssystemen voor passagier en chauffeur.

De MidCity van VDL Bus & Coach is geheel ontwikkeld voor het openbaar vervoer. De bus beschikt over een multifunctioneel gedeelte met een lage vloer dat ideaal is voor bijvoorbeeld staanplaatsen of rolstoelen.

Lagevloerbus

Deze ombouw tot lagevloerbus is een door VDL Bus & Coach zelf ontwikkelde specialiteit en biedt een enorme flexibiliteit. De MidCity kan uitgevoerd worden op basis van een MB Sprinter en een Volkswagen Crafter, voorzien van schone EEV-dieselmotoren waarmee een forse reductie van uitstoot van CO2, NOx, NMHC en fijnstof wordt bereikt.

De MidCity die deelgenomen heeft aan de ECW is uitgevoerd op basis van een MB Sprinter 516 CDI en heeft een indeling met 11 stoelen, 4 klapstoelen, 2 rolstoelplaatsen en maximaal 9 staanplaatsen. Een dubbele deur voor en een enkele deur achter de achteras vergemakkelijken de in- en uitstap.

Compact

Door zijn compacte afmetingen (totale lengte is 8,044 meter) is de MidCity zeer wendbaar en daardoor ideaal voor vervoer in smalle straatjes en oude stadscentra. De wielbasisverlenging van 70 cm heeft het mogelijk gemaakt om 2 rolstoelen te plaatsen of deze ruimte voor extra staanplaatsen te gebruiken.

Mede door deze wielbasisverlenging worden grote wijzigingen aan het basisvoertuig voorkomen, zoals bijvoorbeeld aan voor- en achterassen en remmen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.