HTM Haaglanden wijzigt buslijnen

De dienstregeling voor bus en tram van HTM Stadsgewest Haaglanden wijzigt op maandag 12 december. Dat heeft gevolgen voor enkele routes, vertrektijden en overstapmogelijkheden

Het Stadsgewest Haaglanden (SGH) bepaalt het serviceniveau van het openbaar vervoer, de route en de dienstregeling van RandstadRail, tram en bus in de Haagse regio. HTM, Veolia en RET voeren deze dienstregeling vervolgens zo goed mogelijk uit. Het SGH is geconfronteerd met rijksbezuinigingen. Er is minder geld beschikbaar voor het openbaar vervoer. De bezuinigingen treffen alle Haaglanden gemeenten.

Welke buslijnen  wijzigen?

Bus 20Heeft vooral tijdens de daluren weinig passagiers. Omdat deze lijn een grote overlap heeft met andere bus- en tramlijnen is in het kader van de bezuinigingen gekozen voor het opheffen van deze lijn. In november en december worden de passagiers van deze lijn geïnformeerd over alternatieve reismogelijkheden. Diverse buslijnen bieden een mogelijkheid om toch op de plaats van bestemming te komen.  Zo is het mogelijk om met bus 27 richting OV-knooppunt Leyenburg te komen en rijdt bus 25 tot aan het Haagse centrum.

Bus 22 en 23

Op het eerste en laatste stuk van de route van een bus- of tramlijn is het aantal passagiers altijd lager dan in het midden van zo’n lijn. Zo ook bij de buslijnen 22 en 23. Om het vervoersaanbod wat meer aan te passen aan het aantal passagiers, is besloten om de trajecten Scheveningen Noorderstrand-Harstenhoekplein (bus 22) en  Duindorp-Harstenhoekplein (bus 23) om te wisselen.

Op de halten Harstenhoekplein, Gentsestraat en Duinkerksestraat is het mogelijk om over te stappen van bus 22 op bus 23 en andersom. Nadelig gevolg van deze wijziging is dat reizigers vanuit bepaalde delen van Scheveningen geen directe verbinding met ziekenhuis Bronovo meer hebben. Andere reizigers hebben weer voordeel bij een directe verbinding met het Haagse centrum en Station Den Haag Centraal. In november en december worden de passagiers van deze buslijnen geïnformeerd over alternatieve reismogelijkheden.

Bus 27

HTM gaat vanaf 12 december bus 27 exploiteren. Deze bus rijdt tussen Wateringen Hoefsmid en Leyenburg. HTM gaat deze lijn met reguliere stadsbussen rijden. Bus 27 rijdt om de 30 minuten op de volgende dagen:

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 07.00  uur  t/m 19.00 uur
Donderdag: 07.00 uur t/m 21.30 uur
Zaterdag: 08.00 uur t/m 19.00 uur

Alle buslijnen

Vanaf 12 december gaan alle buslijnen ’s avonds na 20.00 uur  om het half uur rijden. Deze maatregel is gebaseerd op het lage aantal reizigers in de avonduren. Op de koopavonden rijdt een aantal buslijnen iets langer met een 15 minutenfrequentie door. Op de donderdag, vrijdag en zaterdag  blijft er een goede aansluiting op de HTM nachtbuslijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.