Amsterdam schrapt buslijnen

In Amsterdam worden vanaf 1 januari verschillende buslijnen opgeheven of ingekort. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie over de nieuwe dienstregeling van het Amsterdamse openbaar vervoersbedrijf GVB waar de Amsterdamse zender AT5 de hand op heeft weten te leggen, meldt De Telegraaf.

Het gaat onder meer over de buslijnen 19, 42, 43 en 60 die worden opgeheven. Op andere lijnen gaan minder bussen rijden.
Uit de informatie blijkt verder dat de metro’s in het weekend minder gaan rijden. Ook op het nachtnet wordt bezuinigd: op donderdagnacht gaan de meeste lijnen nog maar één keer per uur rijden. Verder wordt tramlijn 25 ingekort. De tram naar IJburg gaat daarentegen vaker rijden.

GVB

De medewerkers van het GVB protesteerden zondag nog met hun collega’s uit Rotterdam en Den Haag tegen de voorgenomen aanbestedingsplannen voor en bezuinigingen op het openbaar vervoer van het kabinet Rutte.

Ontslagen

De vervoerders en hun personeel vrezen dat de maatregelen leiden tot een ernstige verschraling van het openbaar vervoer in de grote steden en veel meer onveiligheid leiden. Ook zullen er vermoedelijk veel ontslagen vallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.