Proef met meer snelwegbussen tijdens de spits

Tussen Breda en Utrecht, Almere en Utrecht en Hilversum en Amsterdam gaan vanaf 2012 in de spits twee tot zes snelwegbussen per uur rijden. Om te onderzoeken welk effect de inzet van deze bussen heeft op het terugdringen van files, start op deze trajecten een driejarige proef. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft dat donderdag bekend gemaakt in Huizen waar zij meereed met de bus op het traject tussen Hilversum en Amsterdam.

Schultz: ‘Met deze pilot wil ik alles uit de kast halen om onze infrastructuur zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Sinds de openstelling vervoeren de bussen op het traject Hilversum-Huizen-Amsterdam per dag  meer dan 1200 passagiers! De start is veelbelovend.’

Pilot

De pilot moet inzichtelijk maken welke bijdrage snelwegbussen kunnen leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid. Zowel tijdens de proef als na afloop, vindt er een evaluatie plaats naar de mogelijkheden om het aantal snelwegbussen uit te breiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Proef met meer snelwegbussen tijdens de spits”

Zimplemente|17.04.12|15:47

Zelfregulering gaat zeker niet werken. Het gtstoore gedeelte van de uitzendbureaus doet gewoon erg goed werk. Er zou een veel grotere prioriteit naar het bestrijden van malafide uitzendbureaus moeten gaan dan nu het geval is. Het onderbetalen van personeel is gewoon iets wat niet meer voor zou moeten kunnen komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.