Zwolle zet in op verbetering bushaltes

Zwolle gaat volop verder met het beter toegankelijk maken van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de stad. Tot najaar 2012 worden ongeveer negentig bushaltes toegankelijker gemaakt voor reizigers, met name voor mensen met een lichamelijke beperking. Van de in totaal 311 bushaltes in Zwolle zijn tot nu toe al 205 aangepast. Zo meldt Blik op Nieuws

De aanpassingen van de haltes maken onderdeel uit van een breder doel: optimaal toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen. Gemeente, provincie, de rijksoverheid en consumentenorganisaties werken daar al een aantal jaren aan. In Zwolle zijn inmiddels de bussen verlaagd, is infrastructuur aangepast en is de reisinformatie in de bus en bij haltes verbeterd.

Makkelijker

Samen met de provincie heeft de gemeente de afgelopen periode ook ingezet op het toegankelijker maken van bushaltes. Op een groot aantal plaatsen in de stad zijn haltes zo gemaakt dat passagiers makkelijk(er) in en uit de bus kunnen stappen.

Budget

In totaal zijn in de eerste fase van dit project al 205 haltes verbeterd. Burgemeester en wethouder willen het overgebleven budget hiervan graag inzetten voor de tweede fase: de aanpassing van zo’n negentig haltes.

De Zwolse gemeenteraad bepaalt binnenkort of het budget voor die aanpassingen ook daadwerkelijk beschikbaar komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.