211 Nieuwe Scaniabussen naar Waterland

Op 12 december moeten 211 nieuwe Scaniabussen zijn afgeleverd aan de nieuwe exploitant EBS, die het openbaar vervoer in het gebied Waterland, ten noorden van Amsterdam gaat overnemen.

Op dit ogenblik worden de bussen in een gezamenlijke actie van Bus & Coach Benelux en de werkplaats Amsterdam klaargestoomd om afgeleverd te worden. In een speciaal voor dit doel ingerichte werkplaats in het havengebied van Amsterdam worden alle bussen één voor één door de monteurs doorgewerkt en daarna ook nog door toeleveranciers van de nodige IS/IT voorzien. Op dit ogenblik is alle parkeerruimte in en rond de werkplaats in gebruik genomen door de bussen.

Draaiboek

Er ligt een strak draaiboek want voor iedere bus die te laat wordt afgeleverd moet een boete betaalt worden. Met name de A30 bussen uit het Chinese Higer kennen een bijzonder lastig traject waarbij de vrachtschepen vanuit China eerst diverse Europese havens aandoen voordat zij op de plek van bestemming zijn.

Deadline

De deadline van 12 december 05.00 uur heeft alles te maken met de start van de concessie Waterland van EBS. Dan moet alles operationeel zijn en de eerste bussen bij de haltes verschijnen.

’s Middags op 12 december vind er om 14.00 uur in Amsterdam, o.a. in het bijzijn van de Ambassadeur van Israel, een ceremonie plaats waarbij de bussen officiëel in gebruik worden genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.