Nachtbus Hoorn-Amsterdam 7 dagen per week

De nieuwe vervoersmaatschappij EBS, die de plaats inneemt van vervoerder Arriva in de regio Noord-Holland gaat aansluiten op het nachtnet van de NS. De nieuwe vervoerder gaat 11 december van start en laat zeven dagen per week een nachtbus rijden tussen Amsterdam en Hoorn, meldt het Noordhollands Dagblad.

Tot nu toe konden busreizigers alleen in de nacht van vrijdag op zaterdag en in die van zaterdag op zondag tussen Hoorn en Amsterdam met de bus reizen. ,,We breiden de mogelijkheid om ’s nachts met de bus te reizen uit naar zeven dagen per week. Daarmee sluiten we aan op het nachtnet van NS. Die heeft bijvoorbeeld ’s nachts treinen rijden van Amsterdam CS naar Schiphol. De nachtbus vanuit Hoorn sluit hier op aan’’, vertelt woordvoerder Herman Opmeer van EBS.

Waterland

EBS (Egged Bus Systems) is in 2010 opgericht en is onderdeel van het grootste vervoersbedrijf van Israël, de Egged Group. Het nieuwe vervoersbedrijf gaat de komende acht jaar het busvervoer in de regio Waterland verzorgen en daaronder valt ook de buslijn tussen Amsterdam en Hoorn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.