RET heft tien buslijnen op vanwege bezuinigingen

Bij de RET betekent de nieuwe dienstregeling dat reizigers op Randstadrail, officieel metrolijn E, niet meer hoeven over te stappen op het Centraal Station. Maar voor een deel van de busreizigers is het er niet beter op geworden.

Tien weinig gebruikte buslijnen zijn opgeheven, en op andere lijnen gaan minder bussen rijden. Allemaal vanwege de bezuinigingen die de RET moet doorvoeren. De reizigers berusten erin.

Lijn 29


Eén van de tien opgeheven trajecten is lijn 29, van Krimpen aan den IJssel naar Rotterdam-Alexander via het IJssellandziekenhuis in Capelle. Een lijn die weinig passagiers trok, vooral ouderen die van Krimpen naar het Capelse ziekenhuis reisden, maar ook die weinige mensen die instapten balen dat de rechtstreekse bus er niet meer is. Het alternatief is namelijk een reis met eerst de bus, dan de metro en dan weer de bus, twee keer overstappen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET heft tien buslijnen op vanwege bezuinigingen | OVPro.nl

RET heft tien buslijnen op vanwege bezuinigingen

Bij de RET betekent de nieuwe dienstregeling dat reizigers op Randstadrail, officieel metrolijn E, niet meer hoeven over te stappen op het Centraal Station. Maar voor een deel van de busreizigers is het er niet beter op geworden.

Tien weinig gebruikte buslijnen zijn opgeheven, en op andere lijnen gaan minder bussen rijden. Allemaal vanwege de bezuinigingen die de RET moet doorvoeren. De reizigers berusten erin.

Lijn 29


Eén van de tien opgeheven trajecten is lijn 29, van Krimpen aan den IJssel naar Rotterdam-Alexander via het IJssellandziekenhuis in Capelle. Een lijn die weinig passagiers trok, vooral ouderen die van Krimpen naar het Capelse ziekenhuis reisden, maar ook die weinige mensen die instapten balen dat de rechtstreekse bus er niet meer is. Het alternatief is namelijk een reis met eerst de bus, dan de metro en dan weer de bus, twee keer overstappen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.