Bomvolle lijnbus vat vlam; niemand gewond

Een oplettende buschauffeur heeft woensdagavond kunnen  voorkomen dat zijn bus in lichterlaaie is gegaan. De buschauffeur van de bomvolle Lijn  85 moest  in Beuningen een noodstop maken om een beginnende brand bij een van de wielen te blussen. Er raakte niemand gewond

Buschauffeur Marcel Melssen vond onderweg al dat de bus raar deed. “Hij trok steeds iets naar rechts.  Op een gegeven moment rook ik een schroeilucht. Dat werd alleen maar erger toen ik Beuningen naderde. Toen ik duidelijk een brandlucht rook, heb ik de bus stilgezet en iedereen naar buiten gestuurd”, laat hij in de Gelderlander weten. De buschauffeur kon het voorwiel blussen met de brandblusser.

Notie

Opmerkelijk is dat veel passagiers geen notie hadden van de ernst van de situatie. Vrijwel iederen wilde nog met zijn OV-chipkaart uitchecken toen de chauffeur ze opmerkzaam maakte op de brand.” Ik moest toch even duidelijk maken dat dat nu even niet belangrijk was.”  De passagiers hebben ongeveer een half uur moeten wachten op een vervangende bus.

 

 

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.