ov-chipkaart 3

Einde aan gratis openbaar vervoer Schiedamse 65-plussers

ov-chipkaart 3

Er is een einde gekomen aan het gratis openbaar vervoer voor Schiedamse 65 plussers met een laag inkomen. De gemeente heeft hiertoe moeten besluiten vanwege de noodzakelijke bezuinigingen op de gemeentelijk begroting.

Pogingen van de gemeente om gratis vervoer voor 65 plussers met een laag inkomen voor de gehele stadsregio te regelen bleken eerder dit jaar al niet haalbaar door de bezuinigingen van het rijk op het openbaar vervoer.

Gratis OV

Voor de reizigers is het gratis openbaar vervoer per 1 januari 2012 beëindigd. Hiervoor hoeft hiervoor verder geen actie ondernomen te worden. Indien iemand reist met het openbaar vervoer zullen vanaf 1 januari de reiskosten op de normale manier van de OV-chipkaart worden afgeschreven.

De gemeente zal begin 2012 onderzoeken of het mogelijk is op een later moment de regeling in een aangepaste vorm voort te zetten. Dit zal dan worden bekeken met de plannen die de gemeente samen met de stadsregio gaat maken voor het openbaar vervoer in Schiedam.

Bezuinigingen

Deze plannen zijn nodig ten gevolge van de huidige bezuinigingen. Er is in 2012 op veel plaatsen en tijden in de stad ’s avonds en op zondag geen vervoersmogelijkheid meer. De gemeente wil met de stadsregio onderzoeken of een goede kwaliteit van openbaar vervoer toch financieel haalbaar kan zijn.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.