Gratis shopbus Roermond niet meer gratis

De gratis shopbus in Roermond is vanaf 21 januari niet meer gratis. De bus die aanvankelijk was bedoeld om Duitse shoppers naar de winkelcentra in en om Roermond te loodsen blijkt vooral te worden gebruikt door de inwoners van Roermond zelf. De gemeente vindt dat de shopbus hiermee zijn doel voorbij schiet en eigenlijk een gewone buslijn is geworden.

De shopbus werd in 2008 opgestart om Duitse consumenten gratis langs winkelcentra in de binnenstad en aan de rand van de stad (Outlet Center) te leiden . Dat zou de plaatselijke economie een ‘boost’ geven, was de gedachte. Naar nu blijkt gebruiken vooral Roermonders de gratis bus die om de 20 minuten rijdt. Daarmee is de shopbus een zware concurrent geworden van het plaatselijke openbare busvervoer.

Besluit

Vandaar dat vanaf 21 januari passagiers het normale tarief moeten gaan betalen voor de shopbus. Gemeente, provincie en een aantal lokale ondernemer betalen de overige kosten van de shopbus. Het project zal op deze manier nog een halfjaar voortduren. In juni wordt het besluit genomen of de shopbus blijft bestaan.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gratis shopbus Roermond niet meer gratis | OVPro.nl

Gratis shopbus Roermond niet meer gratis

De gratis shopbus in Roermond is vanaf 21 januari niet meer gratis. De bus die aanvankelijk was bedoeld om Duitse shoppers naar de winkelcentra in en om Roermond te loodsen blijkt vooral te worden gebruikt door de inwoners van Roermond zelf. De gemeente vindt dat de shopbus hiermee zijn doel voorbij schiet en eigenlijk een gewone buslijn is geworden.

De shopbus werd in 2008 opgestart om Duitse consumenten gratis langs winkelcentra in de binnenstad en aan de rand van de stad (Outlet Center) te leiden . Dat zou de plaatselijke economie een ‘boost’ geven, was de gedachte. Naar nu blijkt gebruiken vooral Roermonders de gratis bus die om de 20 minuten rijdt. Daarmee is de shopbus een zware concurrent geworden van het plaatselijke openbare busvervoer.

Besluit

Vandaar dat vanaf 21 januari passagiers het normale tarief moeten gaan betalen voor de shopbus. Gemeente, provincie en een aantal lokale ondernemer betalen de overige kosten van de shopbus. Het project zal op deze manier nog een halfjaar voortduren. In juni wordt het besluit genomen of de shopbus blijft bestaan.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.