Vernieuwde app Connexxion laat vertragingen zien

Connexxion komt met de CXX iPhone app; een vernieuwde app waarmee reizigers niet alleen reisinformatie van Connexxion maar van alle vervoersmaatschappijen kunnen zien. Ook kunnen alle vertragingen door buspassagiers worden opgezocht.

Afwijkende vertrektijden, zoals in het weekend, kunnen met de app worden bekeken. En of de buslijn in de toekomst op andere tijden zal gaan rijden, met daarbij de datum van verandering. Bushaltes kunnen in combinatie met de buslijn en de richting van de bus als favoriet worden opgeslagen, zodat niet iedere keer helemaal opnieuw moet worden gezocht.

De app is bovendien voorzien van een seinknop, waarmee reizigers in het donker aan de buschauffeur kunnen aangeven dat ze bij de bushalte staan te wachten.

Plannen

Met de app kunnen reizigers hun route plannen en opslaan, zodat deze ook offline bekeken kan worden. De dichtstbijzijnde bushaltes worden getoond op een Google Maps kaartje. Door op een bushalte te klikken worden de buslijnen getoond die bij deze bushalte stoppen, met daarbij de actuele vertrektijden en vertragingen. Ook is per provincie te zien of er omleidingen zijn gepland, hoe lang die duren en wat de oorzaak is.

Binnenkort komt er ook een versie van de app voor Android

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.