Veolia denkt aan uitbreiding buslijn Werkendam-Dordrecht

De nieuwe buslijn 620 tussen Werkendam en Dordrecht zou volgens veel passagiers ook overdag moeten rijden. Daar zou genoeg animo voor zijn. Sinds kort rijden bussen niet meer tussen 0.900 uur en 15.00 uur. Daardoor moeten passagiers eerst naar Gorinchem reizen waar de trein moet worden genomen naar Dordrecht. Dat kost meer dan een uur. Vervoerder Veolia gaat het probleem aankaarten bij de provincie.

Het probleem ontstond vorig jaar toen de succesvolle buurtbussen van Werkendam naar Dordrecht en Gorinchem werden omgezet in vaste buslijnen. Zodoende konden wel meer passagiers mee maar verviel de buslijn van en naar Dordrecht voor een deel van de dag. Leerlingen en ouders trokken direct aan de bel. Zij vinden dat buslijn 620 de hele dag moet rijden.

Provincie

Veolia gaat het probleem aankaarten bij de provincie die verantwoordelijk is voor de buslijnen. “We hebben heel wat klachten gehad”, bevestigt een woordvoerder van Veolia in het Reformatorisch Dagblad. „Niet alleen van scholieren; ook van mensen die de bus gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Alle klachten nemen we mee in het overleg met de provincie.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.