Tiener redt levens na hartaanval buschauffeur

In het Amerikaanse Philadelphia heeft een tiener van 17 jaar de levens gered van tientallen kinderen die met de bus naar school gingen. Tijdens de rit kreeg de buschauffeur een hartaanval en raakte de controle over het stuur kwijt. Graceanna Rumer greep het stuur en loodste de bus een park in waar het voertuig tot stilstand kwam.

De tiener had nog maar net haar rijbewijs gehaald toen ze met de hachelijke situatie werd geconfronteerd. De buschauffeur kreeg een hartaanval en raakt daarna bewusteloos. Daarbij belemmerde hij met zijn benen de rem. Het meisje dacht niet na en greep meteen in. Ze loodste de bus uit het drukke verkeer en kon pas in een park tot stilstand komen.

Kleerscheuren

Door het helfdhaftig ingrijpen van de Amerikaanse konden 40 kinderen de bus zonder kleerscheuren verlaten. Voor de buschauffeur kwam alle hulp te laat. Hij overleed in het ziekenhuis, zo meldt HLN.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.