Arriva plaatst grote order bij VDL Bus & Coach

Arriva heeft wederom een groot aantal SB-200 chassis besteld voor levering in 2012 via Arriva Bus & Coach, VDL-distributeur in Groot-Brittannië. De order bestaat uit 80 enkeldeks chassis.

Het enkeldeks SB-200 chassis is een beproefd en bewezen chassisconcept met een laag brandstofverbruik. Arriva heeft aangetoond dat dit chassis meer voordelen biedt dan andere geteste chassis. Niet alleen op het gebied van brandstofverbruik, maar ook met betrekking tot betrouwbaarheid en exploitatiekosten gedurende de gehele levenscyclus.

Rolstoelgebruikers

De SB-200 voor Arriva is voorzien van een Euro 5 Cummins ISBe 6-cilinder dieselmotor en een Voith versnellingsbak. Door het SB-200 chassis is een interieur met veel zitruimte mogelijk. Dankzij de lage vloer constructie is dit chassis uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens.

De aandrijflijn van het SB-200 chassis wordt ook toegepast op de VDL Citea LLE die een groot succes is in Nederland, Denemarken, Duitsland en Israel. De Citea is uitgeroepen tot ‘Bus of the Year 2011’.

Arriva

Arriva is één van de grootste vervoersmaatschappijen in Europa. Het bedrijf is actief op het gebied van personenvervoer in Tsjechië, Denemarken, Italië, Duitsland, Hongarije, Polen, Slowakije, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden, Malta en Groot-Brittannië.

Bovendien is Arriva één van de grootste busondernemingen in Groot-Brittannië met lijnen in het noordoosten, noordwesten en zuidwesten van Engeland en noord-Wales

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.