Veolia zet extra bussen in vanwege winterkou

Busmaatschappij Veolia gaat bij winterse omstandigheden extra bussen inzetten om reizigers zo goed en zo snel mogelijk te vervoeren. Het gaat dan met name over scholieren die door de kou vaker de fiets laten staan en voor de bus kiezen. Daardoor zijn sommige bussen overbezet wat leidt tot in de kou wachtende reizigers.

De maatregel geldt voor het hele land waar zich extra drukte voordoet, zegt Suzan ven Beek van Veolia. “In jargon heet dat bij ons versterkingsritten. Dus wanneer de normale dienstregeling overbezet raakt zetten we extra bussen in. In dit geval zorgt de kou voor extra verkeer. We willen natuurlijk niet dat onze passagiers lang in de kou moeten staan.”

Weersgevoelig

Vooralsnog worden de extra bussen ingezet op trajecten van dorpen naar de steden. Deze buslijnen zijn weersgevoelig zodra de temperatuur onder nul zakt en scholieren de fiets laten staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Veolia zet extra bussen in vanwege winterkou”

Mathilde|19.02.12|12:22

Als ik de angdea meteen bestel, is het dan mogelijk om hem uiterlijk 30 september in huis te hebben? Ik ben tot die tijd in NL.Wanneer verschijnt de angdea 2010 in de winkel?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.