De Lijn, Antwerpen, bus, Belgie

Slippende buschauffeur gepakt na Youtube-filmpje

VIDEO-Een Belgische buschauffeur is door busmaatschappij De Lijn op het matje geroepen nadat hij met zijn stadsbus een ‘slipcursus’ in de sneeuw had gegeven op een parkeerplaats. Het filmpje werd op Youtube geplaatst waarna de buschauffeur zich moest verantwoorden.

De buschauffeur maakte op een parkeerplaats in Hasselt een paar zogeheten ‘Donuts’ waarbij de bus volledig om zijn as draait. De show werd vrijdagavond gefilmd door twee jongeren, die het meteen op het internet zwierden.

Joyriden

Dat was echter tegen het zere been van vervoerder De Lijn: “Aan de hand van de data uit de gps hebben we de chauffeur kunnen opsporen. We gaan nu een gesprek met de bestuurder hebben en dan kijken of er een sanctie nodig is’, zegt Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn.”We nemen de zaak wel ernstig op. Het is niet de bedoeling dat onze werknemers met onze bussen gaan joyriden.”

Het filmpje op Youtube is ondertussen al zo’n 62.000 keer bekeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.