Citea-frontside-left

Grote busorder VDL voor Finland

Citea-frontside-left

VDL Bus & Coach, onderdeel van de VDL Groep, heeft een grote order binnengehaald van 56 Citea openbaarvervoerbussen in Finland. Deze order van het personenvervoerbedrijf Nobina is de grootste uit de geschiedenis tot nu toe voor de Finse busmarkt. Vanaf medio augustus 2012 zullen de Citea’s in het straatbeeld van Helsinki te zien zijn.

De Citea’s zijn van het type LLE (Light Low Entry). Dit is een innovatief lichtgewicht concept van een lage instapbus, speciaal bestemd voor het stads- en streekvervoer. Een bus met een zeer laag ledig gewicht met als belangrijkste voordelen een lager brandstofverbruik vergeleken met conventionele bussen, een reductie van de CO2 uitstoot en minder onderhoudskosten.

Helsinki

De lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren zorgt voor een optimale toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Deze toegankelijkheid wordt nog vergroot doordat er geen verhogingen zijn tussen de in- en de uitstap. De Citea’s voor Nobina hebben een lengte van 12 meter, zijn voorzien van een Euro 5 motor met EEV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle) technologie, 39+4+1 zitplaatsen en ruimte voor zo’n 40 staanplaatsen. Alle bussen worden voor het openbaar vervoer in Helsinki ingezet.

Trots

“Deze order bevestigt onze strategie met betrekking tot lichtgewicht concepten met focus op het openbaar vervoer in Europa”, aldus Rémi Henkemans, algemeen directeur VDL Bus & Coach. “Wij zijn bijzonder trots op het feit dat wij met deze grote order onze zakelijke relatie met Nobina verstevigen en verwachten deze in de toekomst nog verder uit te kunnen bouwen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.