Willem van der Leegte adjunct-directeur VDL Groep

Per 14 februari 2012 is Willem van der Leegte toegetreden tot het directieteam van de VDL Groep te Eindhoven. Hij gaat zijn nieuwe functie als adjunct-directeur van de VDL Groep combineren met zijn huidige functie, directeur VDL Bus & Coach Nederland en België.

Willem van der Leegte is sinds 2004 werkzaam bij de VDL Groep.

Kennis

Hij is begonnen bij VD Leegte Metaal in Hapert, de bakermat van de VDL Groep. Daar heeft hij kennis gemaakt met alle facetten van het bedrijf en is vervolgens verkoper geworden.

In 2007 werd hij directeur van VDL Bus & Coach Nederland en in 2010 van VDL Bus & Coach Belgium. Hiermee werd hij verantwoordelijk voor de verkoop en after sales van bussen in de Benelux.

Team

Naast president-directeur Wim van der Leegte bestaat de hoofddirectie van de VDL Groep uit vier personen, te weten: Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint en Rini Vermeulen. Dit team wordt ondersteund door de volgende acht adjunct-directeuren: Wim van Bakel, Simon Bambach, Rémi Henkemans, Jan Karssen, Christiaan Kluiters, Henri Koolen, Pieter van der Leegte en Willem van der Leegte.

Familie

De VDL Groep is een familiebedrijf dat is opgericht in 1953 door Pieter van der Leegte senior, de vader van president-directeur Wim van der Leegte. Naast Willem van der Leegte (30 jaar) werken ook de andere twee kinderen van Wim van der Leegte bij het bedrijf.

Pieter van der Leegte (41 jaar) is eveneens adjunct-directeur en houdt zich bezig met inkoop, internationale verkoop en marketing. Jennifer van der Leegte (32 jaar) is lid van de Raad van Commissarissen en daarnaast werkzaam bij VDL Nederland op de afdeling financiën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.