Utrecht stemt in met verlenging concessie

Het BRU, Bestuur Regio Utrecht, heeft besloten om de huidige concessie van het regiovervoer voor bus en tram te verlengen tot 8 december 2013. Dan moet de nieuwe concessie ingaan. Met de huidige concessiehouder Connexxion en het GVU zijn hierover afspraken gemaakt.

Er zijn al maanden problemen met de aanbestedingsprocedure. De rechter floot het BRU al tweemaal terug omdat procedures verkeerd werden uitgevoerd. Eén van de gevolgen daarvan is, dat Connexxion een jaar langer dan gepland het busvervoer mag verzorgen.

Kwaliteit

Tijdens de verlengingsperiode blijven alle geldende concessievoorwaarden onverminderd van toepassing. Dit om de kwaliteit van het openbaar vervoer te garanderen en de succesvolle aanpak van de sociale veiligheid te continueren.

Huisstijl

Omdat de bussen nu langer mee moeten, draagt BRU wel bij aan de kosten voor extra onderhoud zodat de bussen blijven voldoen aan de wettelijke eisen en bestek. Ook staat BRU vervoerbedrijf Connexxion toe GVU-bussen (blauwwitte bussen in het stadsvervoer) te vervangen door bussen in haar eigen huisstijl (groene bussen).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.