RET neemt 10 elektrische bedrijfsauto’s in gebruik

Sinds 1 maart heeft de RET tien elektrische auto’s aan haar wagenpark toegevoegd. Hiermee wil het vervoerbedrijf de CO2-uitstoot verder naar beneden brengen. De RET gaat de komende jaren steeds meer elektrisch rijden.    

Pedro Peters, directeur RET: “Bij al onze bedrijfsauto’s die aan vervanging toe zijn, wordt bekeken of een elektrisch aangedreven variant mogelijk is. Dit past helemaal in onze ambities op het gebied van duurzaam ondernemen. Overigens zijn we al aardig onderweg, zeker voor wat betreft onze voertuigen.”

Schoonst

“Zo behoort onze busvloot tot de schoonste in Nederland en hergebruiken we bijvoorbeeld de remenergie van onze trams en metro’s. Op deze wijze gaan wij zo verstandig mogelijk om met de beperkte middelen die er zijn. Elektrische bedrijfsauto’s kunnen daarbij niet ontbreken.”

Oplaadpunten

De elektrische auto’s moeten iedere dag, na gebruik, opgeladen worden. De RET heeft daarom vier oplaadpunten op verschillende locaties. Een boordcomputer in de auto geeft aan hoeveel kilometer er nog kan worden gereden met de opgeslagen elektriciteit in de accu.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.