Werkstraf en jaar rijontzegging geëist tegen buschauffeur

Tegen een 59-jarige buschauffeur uit Opende (Groningen) is een werkstraf van 150 uur en een jaar rijontzegging geëist. De chauffeur van vervoersmaatschappij Q-buzz reed begin juni 2010 in op een file voor het Julianaplein in Groningen. Daarbij kwam een 63-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven.

De chauffeur werd naar eigen zeggen afgeleid door een reclamebord langs de weg en zag daardoor de file over het hoofd.

Verwijt

Het Openbaar Ministerie verwijt hem dood door schuld. De man is nog steeds in dienst van Q-buzz, maar rijdt sinds het ongeluk niet meer op de bus. De rechtbank in Groningen doet over twee weken uitspraak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.