CNG Net gaat 225 stadsbussen van Groengas voorzien

CNG Net levert vanaf eind 2012 12 miljoen m3 Groengas aan alle 225 stadsbussen van Connexxion in de stadsregio Arnhem Nijmegen. Daarmee verstevigt CNG Net haar positie als grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer.

Het bedrijf gaat hierbij een strategische samenwerking aan met Connexxion. Connexxion zal onder de naam Breng deze concessie voor een periode van 10 jaar uitvoeren. Met bijna 12 miljoen m3 per jaar Groengas is dit de grootste Groengas OV concessie in Nederland en uniek in Europa.

225 Bussen

In de Stadsregio Arnhem Nijmegen rijden eind dit jaar 225 bussen op Groengas. Voor ongeveer 110 van deze bussen is de bestaande tanklocatie in Nijmegen de thuisbasis waar al sinds 2009 75 bussen van Breng aardgas tanken.

Met de uitbreiding van nog eens 115 stadbussen worden er drie nieuwe tanklocaties gerealiseerd in Arnhem, Duiven en Huissen. CNG Net is verantwoordelijk voor de realisatie van deze tanklocaties die volledig zijn afgestemd op het specifieke afnamepatroon van de bussen. Alle 225 bussen tanken vanaf het einde van 2012 Groengas bij CNG Net.

Samenwerking

CNG Net neemt in samenwerking met Ballast Nedam de financiering, het ontwerp, de engineering, het vergunningentraject, de realisatie en het beheer van de tankstations voor haar rekening.

Theo Bruijninckx, van Ballast Nedam: “Naast de exploitatie van de tankstations, wil Ballast Nedam in alle fasen van een project betrokken zijn om de best mogelijke oplossing aan haar klanten te bieden. Deze transactie is dan ook in lijn met onze ambities in de markt van alternatieve brandstoffen.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.