Nog even geen OV-chipkaart voor buurtbus Brabant

De provincie Noord-Brabant wacht met de invoering van de OV-chipkaart op buurtbussen die in opdracht van de provincie rijden. Technische problemen met de apparatuur liggen ten grondslag aan de beslissing.

Volgens Gedeputeerde Staten is de OV-chipkaartapparatuur behalve technisch niet betrouwbaar ook gebruiksonvriendelijk. Reizigers moeten nu nog steeds ouderwets per rit een kaartje kopen.

Informatie

“Binnen enkele weken wordt informatie gegeven aan de passagiers en instructies op papier aan de buurtbus-chauffeurs, waarin helder beschreven staat welke tarieven gelden en welke producten worden geaccepteerd in de buurtbus”, laten GS weten in een woensdag gepubliceerd besluit.

Naar wens

Het besluit van de provincie heeft geen invloed op de werkwijze van busbedrijf Hermes, dat in Zuidoost-Brabant in opdracht van het SRE rijdt. Daar zijn de buurtbussen in de regio al uitgerust met OV-chipkaartapparatuur, die vrijwel naar wens werken. Hermes werkt met een ander systeem dan de concurrenten die in opdracht van de provincie rijden.


Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.