Engelse buschauffeurs stoppen abrupt na jackpot

12 Engelse buschauffeurs zijn per direct gestopt met het uitoefenen van hun beroep toen duidelijk werd dat ze de jackpot van 45 miljoen euro in de EuroMillions-loterij hadden gewonnen. Eén van hen zou zelfs tijdens zijn dienst de bus hebben achtergelaten toen hij begreep dat hij instant miljonair was geworden.

De loterij heeft de stad Corby wel met een probleem opgezadeld nu 20 procent van het aantal buschauffeurs acuut is vertrokken. Maar volgens de manager van het plaatselijk busbedrijf zijn de ‘gaten’ inmiddels opgevuld en vindt hij de reden van vertrek alleszins laakbaar.

Circuit

Eén van de winnaars, de 49-jarige John Noakes, zegt in een verklaring dat hij het als buschauffeur altijd naar zijn zin heeft gehad maar nu hij zelf  ‘in een nieuwe Aston Martin over het circuit kan racen’ hij niet meer achter het stuur van zijn bus kan gaan zitten, meldt de BBC.

Stoppen

Overigens hadden de deelnemende buschauffeurs net besloten om in de toekomst met de loterij te stoppen, omdat ze al twee jaar niet in de prijzen waren gevallen. De betrokken buschauffeurs zijn tussen de 34 en 64 jaar oud.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.