Citea-frontside-left

VDL verwacht meer bussen te verkopen in 2012

Citea-frontside-left

Busbouwer VDL verwacht dit jaar meer bussen te verkopen dan in 2011. Uit de jaarcijfers blijkt dat het een omzetdaling kende van 426 miljoen euro naar 405 miljoen in de busdivisie. Volgens VDL liggen de bezuinigingen daar aan ten grondslag. Over alle divisies haalde VDL een nettowinst van 66 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd 7135 medewerkers. Met nieuwe bussen verwacht VDL dit jaar een ommekeer te maken in de busverkoop, met name in het buitenland.

Volgens VDL worden in de openbaarvervoersector in Nederland en België worden door de overheid bijna geen bussen vervangen, omdat er op alle fronten wordt bezuinigd. Te lage verkoopaantallen in combinatie met grote investeringen in productontwikkeling en productieoptimalisatie hebben geleid tot hoge kosten en een negatief resultaat.

Stabiel

De orderportefeuille is nu echter stabiel en bedraagt zo’n 200 miljoen euro. De investeringen lijken hun vruchten af te werpen. De bussenmarkt blijft echter een moeilijke markt, die nog steeds last heeft van de crisis.

Maar met het behalen van twee internationale prijzen voor haar nieuwe touringcar en openbaarvervoerbus, verwacht VDL voor de busdivisie een beter jaar dan 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.