Snelwegbus tussen Almere en Utrecht De Uithof met gratis Wifi

Vervoersbedrijf Connexxion start  in opdracht van de gemeente Almere begin april met een nieuwe buslijn over de snelweg tussen Almere naar Utrecht De Uithof via carpoolplaats Blaricum. De bus gaat in de ochtend- en middagspits ieder kwartier rijden met hoogwaardige hogevloerbussen. Deze zijn geschikt zijn om 100 kilometer per uur te rijden, voorzien van een bestemmingsdisplay, OV-chipkaartapparatuur en gratis internet. Het gaat om een pilot van drie jaar.

De snelwegbus tussen Almere en Utrecht verdient volgens de gemeente Almere een tweede kans na het vroegtijdig stoppen van een eerder experiment (lijn 700). De bus rijdt van Almere Stad via het Oor naar Utrecht Rijnsweerden De Uithof en weer terug.

Subsidie

Samen met de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant heeft de gemeente Almere een subsidieverzoek bij het Rijk ingediend voor een pilot met snelwegbussen. Wethouder Steunenberg: “Ik ben zeer content dat we met deze pilot een bijdrage kunnen leveren aan de bereikbaarheid van Almere.”

Doelen van de pilot zijn: meer gebruik van het openbaar vervoer, tevreden reizigers, het vergroten van de bekendheid van het OV in en om Almere en het verbeteren van de doelmatigheid van het OV.

Om de snelwegbus te promoten, worden in de eerste twee maanden van de proef introductietarieven gehanteerd. Deze zijn lager dan de reguliere tarieven.

Na die twee maanden gelden de reguliere tarieven en kunnen reizigers gebruikmaken van de OV-chipkaart of een vervoerbewijs kopen bij de chauffeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.