Twitter-actie over fatsoen in de bus een succes

VIDEO-Een twitter- en posteractie van vervoerder Qbuzz over fatsoenlijk gedrag in de bus, blijkt een succes. Reizigers worden op deze manier gewezen om op en respectvolle manier met elkaar en de buschauffeur om te gaan.

Woordvoerder Bonnie Ellens van Qbuzz: “We zien dat er veel getwitterd wordt over de actie. Bijvoorbeeld over het gedrag van mede-reizigers. Ook kregen we een hele leuke tweet binnen van een reiziger die een buschauffeur een reep chocolade had gegeven omdat hij twee minuutjes gewacht had.”

Cartoons

De actie, die plaatsvindt in het kader van ‘Samen in de bus’, begon afgelopen maandag. De cartoons in de bussen laten op een speelse manier zien hoe je niet met elkaar om hoort te gaan. De tweet geeft er vervolgens een positieve draai aan.

De actie is ook absoluut nodig vindt buschauffeur Jolanda van Qbuzz. “Ik kom nog dagelijks reizigers tegen die niet groeten, de muziek te luid hebben staan óf gewoon zo twee euro op de betaaltafel neerleggen zonder te zeggen wat ze willen. Wij zijn geen machines, en zo lang er toch nog reizigers bestaan die dat wel denken, is deze actie een goed initiatief.”

Rotterdam

Wel is er enige nuance aan te brengen. “Ik heb als buschauffeur ook in Rotterdam gewerkt en daar merk je dat de mentaliteit echt heel anders is. Dan gaat het er hier in het Noorden eigenlijk maar netjes aan toe”, zegt op Omroep Groningen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twitter-actie over fatsoen in de bus een succes | OVPro.nl

Twitter-actie over fatsoen in de bus een succes

VIDEO-Een twitter- en posteractie van vervoerder Qbuzz over fatsoenlijk gedrag in de bus, blijkt een succes. Reizigers worden op deze manier gewezen om op en respectvolle manier met elkaar en de buschauffeur om te gaan.

Woordvoerder Bonnie Ellens van Qbuzz: “We zien dat er veel getwitterd wordt over de actie. Bijvoorbeeld over het gedrag van mede-reizigers. Ook kregen we een hele leuke tweet binnen van een reiziger die een buschauffeur een reep chocolade had gegeven omdat hij twee minuutjes gewacht had.”

Cartoons

De actie, die plaatsvindt in het kader van ‘Samen in de bus’, begon afgelopen maandag. De cartoons in de bussen laten op een speelse manier zien hoe je niet met elkaar om hoort te gaan. De tweet geeft er vervolgens een positieve draai aan.

De actie is ook absoluut nodig vindt buschauffeur Jolanda van Qbuzz. “Ik kom nog dagelijks reizigers tegen die niet groeten, de muziek te luid hebben staan óf gewoon zo twee euro op de betaaltafel neerleggen zonder te zeggen wat ze willen. Wij zijn geen machines, en zo lang er toch nog reizigers bestaan die dat wel denken, is deze actie een goed initiatief.”

Rotterdam

Wel is er enige nuance aan te brengen. “Ik heb als buschauffeur ook in Rotterdam gewerkt en daar merk je dat de mentaliteit echt heel anders is. Dan gaat het er hier in het Noorden eigenlijk maar netjes aan toe”, zegt op Omroep Groningen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.