Citea-frontside-left

Grote order Zweedse stadsbussen voor VDL

VDL Bus & Coach heeft een contract getekend voor de levering van 77 Citea’s voor de stad Stockholm. Deze order is de grootste uit de geschiedenis van de VDL Groep voor de Zweedse busmarkt. Daarnaast heeft VDL de opdracht gekregen om 85 gelede bussen om te bouwen. De nieuwe Citea’s worden in januari 2013 opgenomen in de dienstregeling. De helft van de gelede bussen wordt vanaf augustus 2012 ingezet, de andere helft in januari 2013.

De order van Arriva bestaat uit 21 Citea’s met een lengte van 13,7 meter en 56 Citea’s met een lengte van 14,5 meter. Alle bussen worden voor het openbaar vervoer in Stockholm en directe omgeving ingezet.
De Citea’s zijn van het type XLE (Low Entry). De lagevloerconstructie tot aan de achteras, een hoge mate van modulariteit en een grote wendbaarheid, maken de Citea geschikt voor zowel stads- als streekvervoer.  De lagevloerconstructie bij de in- en eerste uitstapdeur zorgt voor een goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens.

Strategie

“Deze nieuwe, grote order bevestigt eens te meer onze strategie met betrekking tot lichtgewicht concepten met de focus op het openbaar vervoer in Europa”‘ zegt Rémi Henkemans, algemeen directeur VDL Bus & Coach. “Onze Citea range, met de SLF als Bus of the Year 2011, toont aan dat wij met onze openbaarvervoerbussen tot de topklasse van Europa behoren. Wij zijn bijzonder trots dat onze kennis en kunde op dit gebied door steeds meer personenvervoersbedrijven erkend wordt. Daarnaast vormt de order van 77 nieuwe Citea’s in combinatie met de ombouwopdracht van 85 gelede bussen ook een mooi staaltje van ‘Kracht door samenwerking’. Want de gelede bussen die omgebouwd worden komen van Arriva Nederland.”

Arriva

Arriva is één van de grootste vervoersmaatschappijen in Europa. Het bedrijf is actief op het gebied van personenvervoer in Tsjechië, Denemarken, Italië, Hongarije, Polen, Slowakije, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden, Malta en Groot-Brittannië. Door het winnen van de concessie in Stockholm maakt Arriva Zweden momenteel een grote groei door. Dit betekent namelijk dat de activiteiten op het gebied van personenvervoer verdubbelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.