Kaartje even terug bij kleine bussen in Groningen en Drenthe

Het buskaartje voor kleine bussen in Groningen en Drenthe komt voorlopig weer terug. Vanaf maandag 7 mei 2012 dienen reizigers in de kleine bussen zonder OV-chipkaartapparatuur weer te betalen voor hun reis. Dat was maanden niet het geval omdat de installatie van mobiele OV-chipkaartapparatuur op zich laat wachten.

Abonnementhouders kunnen op vertoon van een bewijs van aanschaf van hun abonnement in combinatie met hun persoonlijke OV-chipkaart met deze bussen reizen. Andere reizigers dienen een Eurokaartje te kopen. Dit heeft het bestuur van het OV-bureau besloten naar aanleiding van problemen rond OV-chipkaartapparatuur voor de kleine bussen in Groningen en Drenthe.

Qbuzz

In opdracht van het OV-bureau is Qbuzz anderhalf jaar geleden gestart met de introductie van de OV-chipkaart in Groningen en Drenthe. Op alle grote bussen in het gebied is werkende OV-chipkaartapparatuur aanwezig. De ontwikkeling van de mobiele OV-chipkaartapparatuur, die in de kleine bussen ingezet wordt, heeft de afgelopen maanden vertraging opgelopen.

Vorige week heeft de leverancier van de mobiele apparatuur vlak voor het moment van certificeren, plots besloten zich terug te trekken uit het project. Daardoor loopt de installatie van de mobiele apparatuur nog meer vertraging op, meldt Blik op Nieuws.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.