Connexxion, buschauffeur

Friese buschauffeurs niet langer dan 4 uur achter het stuur

Buschauffeurs in Friesland die op de zogeheten kleine Frysker bussen rijden, mogen niet langer dan 4 uur achter het stuur zitten. Dat heeft de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid bepaald.

De bussen zouden door een slechte vering en een te kleine cabine voor lichamelijke klachten zorgen. Vervoerder Connexxion zegt al het mogelijke te doen om de problemen op te lossen.

Lange chauffeurs

De inspectie deed op verzoek van FNV Bondgenoten een onderzoek naar de speciale Friese bussen. Uit dat onderzoek blijkt dat de chauffeurs fysieke klachten kunnen overhouden als zij langere tijd achter het stuur zitten.

Zo zou de cabine te klein zijn. Vooral lange chauffeurs schijnen daar last van te hebben.

4 Uur

Vervoerder Connexxion stelt in een reactie dat chauffeurs die al klachten hebben, maximaal 4 uur rijden. FNV bondgenoten en de Arbeidsinspectie willen nu dat geen enkele chauffeur meer dan 4 uur achter het stuur zit. ,,Anders voorkom je de nieuwe gevallen niet en blijf je bezig”, aldus een woordvoerster van de Inspectie.

De kleine bussen worden vaker ingezet op trajecten met weinig reizigers. In een eerder stadium heeft Connexxion al de stoelen vervangen maar dat is volgens de Inspectie niet afdoende.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.