GVB Amsterdam

Amsterdam mag aanbesteding OV uitstellen van minister

De stadsregio Amsterdam heeft toestemming gekregen van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de aanbesteding van het openbaar vervoer uit te stellen.

Dat heeft de minister laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. De stadsregio Amsterdam krijgt uitstel van enkele maanden, omdat de regio het bus-, tram- en metrovervoer in een keer wil aanbesteden.

Hoewel Amsterdam net als de regio’s Rotterdam en Den Haag eigenlijk per 1 januari 2013 de concessie voor het busvervoer geregeld moest hebben, zorgt het uitstel er voor dat nu op uiterlijk 15 september 2013 een concessie verleend moet zijn in Amsterdam. Bij een te late concessie zal een boete volgen.

Busvervoer

De regio’s Rotterdam en Den Haag zijn al gestart met de aanbestedingen. Die plannen gelden alleen voor het busvervoer. De concessie voor het metro- en tramverkeer in Rotterdam en Den Haag moet uiterlijk in 2017 zijn gegund aan een marktpartij.

Overigens is de gehele aanbesteding al een keer eerder uitgesteld. Omdat het proces beter moest worden voorbereid, werd aanbesteden met een jaar uitgesteld. De minister meldde enkele maanden geleden echter al niet nog langer uit te willen stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.