Arriva wint aanbesteding deel Zuid-Holland van Connexxion

Vervoerder Arriva heeft de aanbesteding van een deel van Zuid-Holland gewonnen van Connexxion. Dat heeft de provincie Zuid-Holland bekend gemaakt. Vanaf 9 december zal Arriva het busvervoer in de concessie Zuid-Holland Noord uitvoeren.

Connexxion is de huidige vervoerder in dit deel van de provincie, maar viste nu achter het net. De nieuwe concessie heeft een looptijd van acht jaar. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om met twee jaar te verlengen.

Arriva

Arriva zal de huidige omvang van de busdienstregeling blijven handhaven. De huidige dienstregeling wordt wel enigszins herzien, waardoor op een aantal plaatsen door bundeling van lijnen hogere frequenties en snellere verbindingen ontstaan.

Ook zal de vervoerder in Zuid-Holland Noord een aantal verbeteringen doorvoeren in het busvervoer.Er komt onder meer een volledig nieuwe en milieuvriendelijke busvloot. Voor de doorgaande verbindingen, waaronder tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol, komen er comfortabele bussen.

Regiobus

Verder zullen er van en naar de luchthaven ’s nachts bussen gaan rijden. Dat geldt ook op zaterdagen tussen Gouda en Rotterdam. Arriva introduceert ook WiFi op alle regiobussen.

Dat geldt ook voor de drie vervoerwinkels op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Volgens gedeputeerde Ingrid de Bondt is de keuze voor Arriva een uitkomst voor reizigers.

Het aantal dienstregeling-uren in de regio blijft immers gehandhaafd met 760.000 uren. De gedeputeerde bedankt Connexxion echter wel voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.