hermes bus

Hermes gaat nieuwe wijken in Nijmegen ontsluiten

Regiovervoerderder Hermes gaat het buslijnennet in en rondom Nijmegen een stevig impuls geven. Daarvan gaan ook de dorpen in de Betuwe profiteren. Vervoerder Hermes verwacht een forse groei van het aantal reizigers uit de nieuwe woonwijken in de Waalsprong.

Hermes, de nieuwe concessiehouder in deze regio voor het busvervoer in de komende tien jaar, zet bewust extra bussen in nog voor de afronding van de nieuwe wijken. “We willen mensen niet aan autoritten laten wennen”, zegt woordvoerder Nick Heister van de busmaatschappij in de Gelderlander.

Directer

Hermes gaat ook de bedrijventerreinen in de stad en regio van betere busverbindingen voorzien. Het buslijnennet in de stad en regio Nijmegen wordt eind dit jaar bovendien een stuk directer. Lijn 9 uit Grave richting Heyendaal profiteert daarvan, evenals lijn 13 uit Wijchen naar Nijmegen. In Wijchen maakt lijn 7 straks een extra lus door het dorp met een goede aansluiting op de treinen die in Wijchen vertrekken.

Informatieavonden

Hermes heeft het nieuwe vervoersplan onlangs ter inspraak voorgelegd aan het Gelderse reizigersplatform Rocov. Na de zomer start Hermes met een communicatiecampagne om de wijzigingen bekend te maken. In de vier Nijmeegse wijken waar belangrijke wijzigingen optreden, houden Hermes en de gemeente Nijmegen een informatieavond om de wijzigingen toe te lichten.
Op donderdag 26 april, 18.30- 20.00 uur in Wijkcentrum Dukenburg in Meijhorst. Dan gaat het over lijnnet in Dukenburg én Lindenholt.
Donderdag 26 april, 20.30-22.00 uur in Voorzieningenhart De Ster. Dan gaat het over de lijnen in Visveld, Laauwik en Lent.
Woensdag 2 mei, 20.00-21.30 uur in Voorzieningenhart De Klif Dan gaat het over de lijnen in Oosterhout.
Woensdag 10 mei is er ook nog een voorlichtingsbijeenkomst in Brakkenstein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.