Veolia en HTMBuzz willen busvervoer Den Haag

Vervoerders Veolia en HTMBuzz hebben zich ingeschreven op de Europese aanbesteding voor het verzorgen van het stadsvervoer per bus in Den Haag voor de komende zeven jaar. Beide vervoerbedrijven hebben een offerte ingediend.

Ondanks dat er stemmen opgaan in de Tweede Kamer om de drie grote steden zelf te laten beslissen of ze het openbaar vervoer willen aanbesteden of niet, gaat Den Haag gewoon door met het uitvoeren van de concessie. Opschorten zou volgens het Stadsgewest leiden tot schadeclaims van de betrokken partijen.

Concurrentie

HTM Buzz is een samenwerkingsverband tussen HTM en Q Buzz. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de samenwerking goedgekeurd en beoordeeld dat er nog genoeg concurrentie overblijft om de aanbiedingen scherp te houden.

Gunning

De komende periode worden de inschrijvingen beoordeeld op de eisen in het bestek. Naar verwachting neemt het dagelijks bestuur van het Stadsgewest daarna op 23 mei een besluit over de gunning. De nieuwe vervoerder gaat dan vanaf 9 december 2012 het busvervoer in Den Haag uitvoeren.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veolia en HTMBuzz willen busvervoer Den Haag | OVPro.nl

Veolia en HTMBuzz willen busvervoer Den Haag

Vervoerders Veolia en HTMBuzz hebben zich ingeschreven op de Europese aanbesteding voor het verzorgen van het stadsvervoer per bus in Den Haag voor de komende zeven jaar. Beide vervoerbedrijven hebben een offerte ingediend.

Ondanks dat er stemmen opgaan in de Tweede Kamer om de drie grote steden zelf te laten beslissen of ze het openbaar vervoer willen aanbesteden of niet, gaat Den Haag gewoon door met het uitvoeren van de concessie. Opschorten zou volgens het Stadsgewest leiden tot schadeclaims van de betrokken partijen.

Concurrentie

HTM Buzz is een samenwerkingsverband tussen HTM en Q Buzz. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de samenwerking goedgekeurd en beoordeeld dat er nog genoeg concurrentie overblijft om de aanbiedingen scherp te houden.

Gunning

De komende periode worden de inschrijvingen beoordeeld op de eisen in het bestek. Naar verwachting neemt het dagelijks bestuur van het Stadsgewest daarna op 23 mei een besluit over de gunning. De nieuwe vervoerder gaat dan vanaf 9 december 2012 het busvervoer in Den Haag uitvoeren.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.