denemarken

VDL Groep neemt Bus Danmark over

De VDL Groep te Eindhoven heeft alle aandelen van Bus Danmark overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Glostrup Denemarken en zal verdergaan onder de naam VDL Bus & Coach Danmark. Het bedrijf richt zich op de verkoop, after sales en parts voor alle VDL Bus & Coach producten in Denemarken.

De samenwerking met VDL Bus Danmark gaat ver terug in de geschiedenis. Producten van de voormalige VDL-busmerken Jonckheere en BOVA zijn sinds de jaren tachtig bekend in Denemarken.

Ambassador

In 2004 werd Jonckheere Danmark A/S opgericht. In 2005 wijzigde de naam in VDL Bus Danmark. In 5 jaar tijd heeft VDL Bus Danmark 300 voertuigen geleverd, waaronder de 100ste openbaarvervoerbus Ambassador. Deze mijlpaal van de 100ste Ambassador werd binnen een periode van 3 jaar bereikt.

Dit schept hoge verwachtingen voor zijn opvolger de Citea openbaar vervoerbus. Met de overname zegt de VDL Groep het belang van de Deense busmarkt te erkennen.

Belangrijke markten

Rémi Henkemans van VDL Bus & Coach: “Deze overname is een logische stap in onze strategie om aanwezig te zijn in belangrijke markten. We zijn er trots op verder te kunnen bouwen op de basis die tot stand is gekomen door de samenwerking tussen VDL Bus Danmark en VDL Bus & Coach in de afgelopen jaren. We zien er naar uit om de activiteiten op de Deense markt samen te intensiveren.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VDL Groep neemt Bus Danmark over | OVPro.nl
denemarken

VDL Groep neemt Bus Danmark over

De VDL Groep te Eindhoven heeft alle aandelen van Bus Danmark overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Glostrup Denemarken en zal verdergaan onder de naam VDL Bus & Coach Danmark. Het bedrijf richt zich op de verkoop, after sales en parts voor alle VDL Bus & Coach producten in Denemarken.

De samenwerking met VDL Bus Danmark gaat ver terug in de geschiedenis. Producten van de voormalige VDL-busmerken Jonckheere en BOVA zijn sinds de jaren tachtig bekend in Denemarken.

Ambassador

In 2004 werd Jonckheere Danmark A/S opgericht. In 2005 wijzigde de naam in VDL Bus Danmark. In 5 jaar tijd heeft VDL Bus Danmark 300 voertuigen geleverd, waaronder de 100ste openbaarvervoerbus Ambassador. Deze mijlpaal van de 100ste Ambassador werd binnen een periode van 3 jaar bereikt.

Dit schept hoge verwachtingen voor zijn opvolger de Citea openbaar vervoerbus. Met de overname zegt de VDL Groep het belang van de Deense busmarkt te erkennen.

Belangrijke markten

Rémi Henkemans van VDL Bus & Coach: “Deze overname is een logische stap in onze strategie om aanwezig te zijn in belangrijke markten. We zijn er trots op verder te kunnen bouwen op de basis die tot stand is gekomen door de samenwerking tussen VDL Bus Danmark en VDL Bus & Coach in de afgelopen jaren. We zien er naar uit om de activiteiten op de Deense markt samen te intensiveren.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.