Scholieren strijden om titel Bus Band Battle 2012

Onder het motto ‘De bus. That sounds cool’ daagt Goed bezig BUS, de OV-promocampagne van Brabant, jonge Brabantse muziekbandjes uit om mee te doen aan de allereerste BUS Band Battle 2012. Alle scholieren in Brabant in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar die in een bandje spelen, kunnen aan deze muziekwedstrijd meedoen.

Bandjes kunnen inschrijven via facebook.com/busbandbattle door vóór 1 september een filmpje van maximaal 3 minuten van hun band te uploaden. Daarbij moeten zij in een paar zinnen aangeven waarom zij vinden dat ze BUS Band Battle 2012 moeten winnen.

Aantrekkelijk

De BUS Band Battle 2012 is ontwikkeld samen met studenten van mbo-opleiding Marketingcommunicatie van De Rooi Pannen in Tilburg. Zij waren gevraagd om een campagne te bedenken die het voordelig reizen met de bus onder de aandacht van scholieren brengt op een manier die hen aanspreekt. Met muziek dus. De provincie Noord-Brabant wil het busvervoer in Brabant aantrekkelijk houden.

Brabantse scholieren reizen tot en met 18 jaar automatisch met 34% korting op hun persoonlijke OV-chipkaart. Scholieren die langere afstanden reizen hebben voordeel met een maandabonnement van € 78,70. Nergens in Nederland zijn scholieren zo voordelig uit als in Brabant.

Social media

Inwoners van Brabant kunnen op deze Facebookpagina stemmen op hun favoriete band. De finale van de BUS Band Battle 2012 vindt plaats op 27 oktober met een live optreden tijdens de Open Bus Dag in ’s-Hertogenbosch. De prijs voor de winnaar wordt uitgereikt door Ruud van Heugten, provinciebestuurder voor het openbaar vervoer.

De wedstrijd wordt gepromoot via social media, een promofilmpje, posters op middelbare en mbo-scholen en posters in de bussen. Goed bezig BUS is de gezamenlijk OV-promotiecampagne van de provincie Noord-Brabant, Arriva en Veolia Transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.