Arriva (2)

Connexxion trekt bezwaar in tegen gunning concessie Arriva

Connexxion heeft het bezwaarschrift tegen de gunning aan Arriva van de concessie Zuid-Holland-Noord ingetrokken. Daarmee gaat Arriva definitief het busvervoer in deze regio verzorgen voor een periode van tenminste 8 jaar met een uitloop van nog eens twee jaar. Connexxion verzorgt het vervoer nog tot 9 december, daarna gaat Arriva van start.

Het vervoergebied van de concessie omvat het regionale busvervoer in de regio’s Midden-Holland en Holland Rijnland, alsmede de stadsdiensten van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Ondanks de door het rijk opgelegde bezuinigingen op het OV met 5%, handhaaft Arriva de huidige omvang van de busdienstregeling. Arriva won de aanbesteding in april.

Handhaven

Arriva zal de huidige omvang van de busdienstregeling blijven handhaven. De huidige dienstregeling wordt wel enigszins herzien, waardoor op een aantal plaatsen door bundeling van lijnen hogere frequenties en snellere verbindingen ontstaan.

Ook zal de vervoerder in Zuid-Holland Noord een aantal verbeteringen doorvoeren in het busvervoer.Er komt onder meer een volledig nieuwe en milieuvriendelijke busvloot. Voor de doorgaande verbindingen, waaronder tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol, komen er comfortabele bussen.

Regiobus

Verder zullen er van en naar de luchthaven ‘s nachts bussen gaan rijden. Dat geldt ook op zaterdagen tussen Gouda en Rotterdam. Arriva introduceert ook WiFi op alle regiobussen. Dat geldt ook voor de drie vervoerwinkels op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Het aantal dienstregeling-uren in de regio blijft gehandhaafd met 760.000 uren.

Volgens gedeputeerde Ingrid de Bondt is de keuze voor Arriva een uitkomst voor reizigers. Ze bedankt Connexxion voor de bewezen diensten.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.