MidEuro Nettbuss Norway

VDL levert 17 luxe-bussen aan Netbuss Noorwegen

MidEuro Nettbuss Norway

VDL heeft 17 luxe-bussen, zogeheten MedEuro’s afgeleverd aan Nettbuss Noorwegen. Nettbuss zet de voertuigen in het Hamar-Lillehammer gebied in voor reguliere lijndiensten en voor het vervoer van bijvoorbeeld minder valide passagiers. Inmiddels gebruikt Nettbuss meer dan honderd VDL-bussen.

Speciaal op aanvraag van Nettbuss heeft VDL de bussen omgebouwd en volledig afgestemd op de specifieke klanteisen voor het luxe vervoer van kleine groepen. De voertuigen beschikken over 16 zitplaatsen plus een chauffeursstoel of 9 zitplaatsen en 2 rolstoelplaatsen plus een chauffeursstoel.

Rolstoelgebruikers hebben via een lift aan de achterzijde makkelijk toegang tot de bus. De MidEuro’s voor Nettbuss zijn uitgevoerd met een schone EEV-dieselmotor waardoor een forse reductie van uitstoot van uitlaatgassen en fijnstof bereikt wordt.

Fleetmanagement

De voertuigen hebben een fleet management systeem. Nettbuss houdt zo op afstand bij waar de voertuigen zich bevinden en behoudt het overzicht over de inzet en het brandstofverbruik van de voertuigen, de werktijden en rijstijl van de chauffeurs.

Daarnaast zijn de MidEuro’s voorzien van een ticketbetaalsysteem, klimaatbeheersing, een omroepinstallatie, een bestemmingsaanduider en internetaansluitingen.

Ombouwen

“VDL Bus & Coach werkt al enige jaren samen met Nettbuss. Inmiddels heeft Nettbuss meer 100 VDL-voertuigen in haar wagenpark in Scandinavië. Deze order van 17 VDL MidEuro’s bezegelt de goede relatie”, zegt Rémi Henkemans, algemeen directeur VDL Bus & Coach.

“Dankzij de flexibiliteit van onze onderneming en onze medewerkers die vele jaren ervaring hebben met het ombouwen van voertuigen zijn we in staat om exclusieve ‘custom made’ voertuigen te produceren.”

Nettbuss

Nettbuss is het grootste openbaarvervoerbedrijf van Noorwegen en het tweede grootste openbaarvervoerbedrijf van Scandinavië met activiteiten in Noorwegen, Zweden en Denemarken. In 1925 is Nettbuss opgericht en heeft inmiddels een marktaandeel van 30% in Noorwegen.

In totaal heeft Nettbuss 7.000 medewerkers, vervoert 123 miljoen passagiers per jaar en heeft een jaaromzet van bijna 5 miljard Noorse kronen. Het bedrijf biedt diensten aan op het gebied van openbaar vervoer, tour en express buslijnen en beschikt ook over een uitgebreid onderhoudsnetwerk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.