De Lijn, Antwerpen, bus, Belgie

De Lijn start aanbesteding voor aanschaf 41 nieuwe belbussen

De Belgische openbare vervoersmaatschappij De Lijn gaat 41 nieuwe belbussen aanschaffen en is daartoe een aanbesteding gestart. De toewijzing van de order is voorzien voor het begin van volgend jaar. in 2014 zouden de eerste exemplaren in gebruik genomen moeten worden.

De vervoersmaatschappij beschikt over een vloot van 2.360 bussen, waaronder 69 belbussen. De nieuwe bussen hebben tussen achttien en vijfentwintig zitplaatsen.

Aanbesteding

Bij de aanbesteding zijn volgens het bedrijf naast de prijs ook een laag verbruik en een lage uitstoot van schadelijke stoffen zoals roet, koolstofdioxide en stikstofoxide belangrijke criteria. Om het zuinig verbruik te stimuleren zullen de bussen ook worden uitgerust met rijstijlmeters.

Het grootste aantal exemplaren is voorzien voor de provincie Limburg (21), gevolgd door West-Vlaanderen (13) en Antwerpen (7). Gerekend wordt met een gemiddelde levensduur van zeven jaar, meldt Express.be.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.