Buswasinstallatie Eenzet Carwash

Amsterdams vervoerbedrijf vervangt installatie buswasstraten

Buswasinstallatie Eenzet Carwash

Vervoerbedrijf GVB in Amsterdam heeft de eerste van twee nieuwe tandembuswasinstallaties in gebruik genomen. De oude Masterwash-tandems die sinds eind 2001 dienst deden zijn vervangen door installaties van het Duitse BHB. Ze zijn geleverd en opgebouwd door Eenzet Carwash uit Andelst.

De beide wasstraten, die naast elkaar liggen, bestaan elk uit twee tandembuswasinstallaties. Beide tandems staan op een looprails van 28 meter. Ze zijn zo geprogrammeerd dat het eerste portaal aan de voorkant van de bus begint met wassen, terwijl het tweede portaal tegelijkertijd aan de achterkant aan de slag gaat. Die constructie maakt het mogelijk dat een twaalf meter lange bus in twee minuten weer schoon is.

Tweede volgt

De tweede installatie voor GVB is in de loop van volgende week klaar voor gebruik. Het kost een aantal weken om zo’n installatie op te bouwen.

Eenzet Carwash heeft de afgelopen jaren ruim vijftig wasinstallaties bij het openbaar vervoer geplaatst of vervangen. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren onder meer Connexxion, Veolia Transport, HTM, QBuzz en Hermes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.