Syntus wil gezinnen weer terug in de bus

Syntus houdt in de regio Apeldoorn en Ede een proef waarbij gezinnen flinke korting kunnen krijgen op een buskaartje. Het ‘winkelkaartje’ moet vijf euro gaan kosten en gezinnen weer de bus in krijgen. Met het goedkope kaartje wil de busmaatschappij ook de strijd aangaan met de hoge parkeergelden die in binnensteden gelden.

Sinds de invoering van de OV-chipkaart is het aantal reizende gezinnen met jonge kinderen teruggelopen ten opzichte van de tijd dat de strippenkaart nog werd gehanteerd. Voor elk gezinslid is namelijk een eigen ov-chipkaart nodig of moet er meer worden betaald in de bus. Syntus wil met de proef dat gezinnen weer voor de bus als vervoermiddel naar de binnensteden.

Uitbreiden

In Apeldoorn en Ede start de proef waarbij gezinnen op donderdagavond, zaterdag en zondag voor vijf euro een retourtje naar het centrum kunnen nemen. Eén kaartje is geldig voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen onder de 16 jaar.

De proef loopt tot en met 6 januari 2013. Mocht er veel gebruik van gemaakt worden dan overweegt Syntus het kaartje niet alleen te handhaven maar ook om de actie uit te breiden naar Harderwijk, Deventer en Zwolle.

 

Auteur: Redactie

1 reactie op “Syntus wil gezinnen weer terug in de bus”

Frans|09.08.12|10:51

De vol-betalende reiziger, die voortdurend via tariefsverhogingen mag opdraaien voor de afbraaktarieven voor scholieren en bejaarden is het OV langzamerhand spuugzat. Die gaat wel met de auto, dag Syntus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Syntus wil gezinnen weer terug in de bus | OVPro.nl

Syntus wil gezinnen weer terug in de bus

Syntus houdt in de regio Apeldoorn en Ede een proef waarbij gezinnen flinke korting kunnen krijgen op een buskaartje. Het ‘winkelkaartje’ moet vijf euro gaan kosten en gezinnen weer de bus in krijgen. Met het goedkope kaartje wil de busmaatschappij ook de strijd aangaan met de hoge parkeergelden die in binnensteden gelden.

Sinds de invoering van de OV-chipkaart is het aantal reizende gezinnen met jonge kinderen teruggelopen ten opzichte van de tijd dat de strippenkaart nog werd gehanteerd. Voor elk gezinslid is namelijk een eigen ov-chipkaart nodig of moet er meer worden betaald in de bus. Syntus wil met de proef dat gezinnen weer voor de bus als vervoermiddel naar de binnensteden.

Uitbreiden

In Apeldoorn en Ede start de proef waarbij gezinnen op donderdagavond, zaterdag en zondag voor vijf euro een retourtje naar het centrum kunnen nemen. Eén kaartje is geldig voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen onder de 16 jaar.

De proef loopt tot en met 6 januari 2013. Mocht er veel gebruik van gemaakt worden dan overweegt Syntus het kaartje niet alleen te handhaven maar ook om de actie uit te breiden naar Harderwijk, Deventer en Zwolle.

 

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Syntus wil gezinnen weer terug in de bus”

Frans|09.08.12|10:51

De vol-betalende reiziger, die voortdurend via tariefsverhogingen mag opdraaien voor de afbraaktarieven voor scholieren en bejaarden is het OV langzamerhand spuugzat. Die gaat wel met de auto, dag Syntus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.